Rode Kruis

Rode Kruis zoekt 50.000 nieuwe bloeddonoren

Het Rode Kruis zoekt 50.000 nieuwe bloeddonoren om de bloedvoorraad op peil te houden en alle patiënten te kunnen helpen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de teller staat voor 2021 voorlopig op 17.000, ofwel 35% van 50.000 en we zijn al in de helft van het jaar. Daarom start vandaag de ‘geef voor elkaar’-campagne, waarin solidariteit en geven voor mensen uit jouw buurt centraal staan.

LEES MEER

Bron & copyright: HBvL – Alle rechten voorbehouden.
Beelden: TV Limburg.


Zo dien je de eerste hulp toe bij een hartstilstand

Hoe moet je reageren als je iemand een hartstilstand ziet krijgen? En waar moet je zeker op letten? Danny Dewit van het Rode Kruis Limburg legt het stap voor stap uit.

LEES MEER

Bron & copyright: HBvL – Alle rechten voorbehouden.


Leer eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

LEES MEER

Bron & copyright: Rode Kruis – Alle rechten voorbehouden.


Geef bloed, plasma of bloedplaatjes. Jij kan zomaar het leven van iemand redden!

LEES MEER

Copyright © PORTAL Genk
COVID-19 | Basisregels | De coronacijfers stijgen weer fors. Lees enkele basisregels om jezelf en anderen te beschermen.KLIK HIER