COVID-19 BREAKING Nieuws 

 COVID-19 BREAKING Nieuws 

Nieuwe bijwerking vastgesteld bij coronavaccin AstraZeneca

Het coronavaccin van AstraZeneca kan in een enkel geval leiden tot lekkages in haarvaten, kleine adertjes. Mensen die daar al eerder last van hebben gehad, mogen dit vaccin dus niet krijgen. Dat heeft de Europese toezichthouder EMA vastgesteld.

LEES MEER

Bron & copyright: HBvL – Alle rechten voorbehouden.


Steven Van Gucht: “Ondanks goede cijfers moeten we oppassen voor de Delta-variant”

De coronacijfers blijven de goede richting uitgaan: zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijft dalen.

LEES MEER

Bron & copyright: HBvL – Alle rechten voorbehouden.


Volledig gevaccineerd? Dan kan je in elke EU-lidstaat vrij reizen

Wie volledig gevaccineerd is of hersteld is van Covid-19 en wil reizen, kan er vanop aan dat hij in elke lidstaat van de Europese Unie vrijgesteld wordt van een bijkomende test, quarantaine of zelfisolatie. Over dat principe zijn de EU-landen het vrijdag eens geraakt. Ze hebben een aanbeveling goedgekeurd waarin ze zich ertoe engageren hun reisregels te coördineren.

LEES MEER

Bron & copyright: HBvL – Alle rechten voorbehouden.


Vrij en veilig reizen tijdens de zomer

Het Overlegcomité heeft ook de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen binnen de Europese Unie. Dat zal kunnen op basis van het Europees digitaal coronacertificaat.

Het certificaat zal vanaf 1 juli in alle EU-landen worden gebruikt en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd, negatief op corona is getest of van corona is hersteld.

Reizen naar landen buiten de Europese Unie blijven intussen sterk afgeraden.

LEES MEER

Bron & copyright: https://www.info-coronavirus.be/ – Alle rechten voorbehouden.


Nuttige info


SCROLL NAAR BOVEN