Free Kiska

Hartverscheurende beelden: ‘meest eenzame orka ter wereld’ beukt hoofd tegen glas na 10 jaar isolatie in betonnen tank.

Dierenactivisten hebben hartverscheurende beelden verspreid van de ‘meest eenzame orka ter wereld’. Kiska is 44 en leeft al sinds 1979 in gevangenschap in een krappe, betonnen tank in een attractiepark in Niagara Falls, een stad in de Amerikaanse staat New York. De orka leeft moederziel alleen en heeft al tien jaar geen soortgenoten meer gezien sinds haar vijf kinderen stierven. De activisten filmden Kiska die met haar kop tegen het glas van haar tank beukt, stereotiep gedrag dat wordt veroorzaakt door de stress van haar gevangenschap en eenzaamheid.

LEES MEER

Bron & copyright: HBvL – Alle rechten voorbehouden.
Een verslag van pjv.


Kiska, de orka in Marineland, Niagara Falls,  heeft je stem nodig.

Kiska is een vrouwelijke orka (orka) die ongeveer 40 jaar geleden uit IJsland werd gevangen en sindsdien verblijft in Marineland, Canada in de Niagara Falls Ontario. Ze heeft daar vijf kalveren gebaard en ze zijn allemaal vroegtijdig overleden. De oudste van haar kalveren, Athena die zes jaar wordt. Kiska “leeft” alleen in een betonnen bak en haar fysieke en mentale welzijn is een grote zorg aangezien haar fysieke en mentale gezondheid snel achteruit gaat.

LEES MEER


Bevrijd Kiska, de laatste orka in gevangenschap in Canada.

Kiska is de laatste orka in gevangenschap die wordt vastgehouden in een Canadese faciliteit in Marineland, Ontario.

Kiska werd bijna 40 jaar geleden gevangen genomen voor de kust van IJsland en woont momenteel alleen in Marineland. De negatieve ontwikkelingseffecten van orka’s in capaciteit hebben geleid tot een verslechtering van hun mentale en fysieke welzijn. Door gevangenschap hebben deze dieren niet de vaardigheden die ze nodig hebben om te overleven in de open oceaan. Door actie te ondernemen en Kiska in een geschikte faciliteit te plaatsen, zoals een walvisreservaat, kan ze beginnen te acclimatiseren aan het wild en een natuurlijker en gezonder leven leiden.

TEKEN DE ONLINE PETITIE

Copyright © PORTAL Genk
COVID-19 | Basisregels | De coronacijfers stijgen weer fors. Lees enkele basisregels om jezelf en anderen te beschermen.KLIK HIER